Trimmen

Steeds meer (ras)katten hebben (helaas) extra zorg nodig om de vacht te onderhouden. Als eigenaar heb je hierin een belangrijke rol, maar soms is ook dit niet voldoende. Er ontstaan dan met regelmaat klitten of viltplekken die pijnlijk zijn voor de kat. In dat geval is een bezoek aan de kattentrimster belangrijk. Door dit preventief te doen, worden veel vachtproblemen voorkomen. 

Iedere woensdag trim ik met veel plezier in de Kattenkliniek in Groningen. Daarnaast is het mogelijk dat ik uw kat bij u thuis kom trimmen. Dit laatste is met name een goede optie indien uw kat veel stress krijgt van de autorit naar de Kattenkliniek. In andere gevallen werkt het vaak beter om de kat elders te trimmen, omdat ze daar doorgaans meer onder de indruk zijn. 

Een trimsessie kan bestaan uit:

  • Nagels knippen
  • Doorkammen vacht
  • Uitdunnen onderwol om klitten te voorkomen
  • Klitten/vilt verwijderen
  • Preventief scheren klitgevoelige plekken
  • Sanitaire trim
  • Inkorten bef om hinder te voorkomen
  • Ontlasting verwijderen d.m.v. wassen
  • Reinigen ogen/oren 


Uw kat wordt met liefde en geduld getrimd, waarbij er veel oog is voor de lichaamstaal van de kat. Ik beweeg om de kat heen, waardoor de kat de trilsessie doorgaans goed volhoudt. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de trimsessie een positieve ervaring wordt en kies ik er daarom voor niet over de grenzen van de kat te gaan. Het is vaak wenselijk dat u er als eigenaar bij bent om de kat te steunen en u ontvangt adviezen omtrent het onderhouden van de vacht.

Reiskostenvergoeding
Voor een trimafspraak aan huis vraag ik bij een adres boven de 3 km vanaf postcode 9744 vanaf deze postcode een km vergoeding van €0,30.

Eigen risico
Mocht er veel sprake zijn van klitten/vilt, moet de kat in vrijwel al deze gevallen op die plekken geschoren worden. Er bestaat dan een kleine kans dat er wordt ingeschoren. Dit wil ik natuurlijk te aller tijde voorkomen, maar soms is het onvermijdelijk. In dat geval zijn de kosten voor het eventueel hechten van het wondje door de dierenarts, voor de rekening van de eigenaar.

Mijn bedrijf is meer dan een baan. Bij elk nieuw project zorg ik dat het past bij mijn waarden, zodat ik zeker weet dat ik geweldige resultaten kan leveren.