Gastenboek 

Jan en Petra, Haren
Sproeien

We hebben de maatregelen die we met  hebben besproken afgewogen en aan daarvan keuze gemaakt wat we wel/niet willen gaan proberen. Een soort 'raster' op de schuttingen vonden we wel heel ver gaan, en hebben we niet voor gekozen. Wel hebben we een lage doorgang onder een schutting door dichtgemaakt. Daar kwamen veel buurtkatten onderdoor. We zien nu veel minder vreemde katten in onze achtertuin. Ter hoogte van de voordeur hebben we een piep gezet. Nu horen katten die van de voortuin naar achter lopen de piep. Ook hebben we bij de achterdeur (met kattenluikje) vanuit de keuken twee plantenbakken geplaatst zodat Lexi beschutting heeft als ze buiten komt. We merken al met al door deze maatregelen dat Lexi zich veel 'zelfverzekerder' voelt in de (achter)tuin. Is vaker buiten, ligt dan ontspannener etc. 

In huis hebben we dat middel dat jij adviseerde (naam even kwijt) gebruikt om schoon te maken/geur te verwijderen. Ook hebben we een krabpaal gekocht zodat lexi op hoogte naar buiten kan kijken. De paal staat mooi voor het raam, maar Lexi zit er helaas nooit in 😉.

Ik durf niet te zeggen dat het helemaal over is, maar het sproeien in huis is wel een stuk afgenomen ten opzichte van eerder. En Lexi lijkt zich dus ook prettiger te voelen. Dat is ook fijn!

Nog heel erg bedankt voor je adviezen. Het heeft (voor een heel groot deel) geholpen!


Bernadette en Jelle Pieter, Leeuwarden
Onzindelijkheid en stress

In november zijn mijn vriend en ik samen gaan wonen en namen
beiden een kat mee. Mijn vriend nam huis- tuin- en keukenkat Barchje mee en ik Maine Coon Ravi.

Al sinds het begin was Barchje af en aan onzindelijk, voornamelijk
met plassen buiten de kattenbak. Nadat we zelf allerlei dingen geprobeerd hebben (oa naar de dierenarts) maar het toch niet over ging hebben we contact gezocht met Charlotte. Charlotte heeft ons veel praktische en haalbare adviezen
gegeven, waarin ze ook rekening hield met onze wensen en mogelijkheden. Sinds we deze adviezen doorgevoerd hebben is de onzindelijkheid volledig over. 

Daarnaast heeft ze ook meegekeken bij het feit dat Ravi en Barchje nog wel eens spanning ervaarden onderling en dat Barchje soms - ogenschijnlijk uit het niets - mij aanviel. Ook hierin hebben we praktische, uitvoerbare tips en adviezen gekregen. Niet alleen heb ik Barchje hierdoor beter leren lezen en zijn de katten een stuk milder naar elkaar - hoewel ze waarschijnlijk nooit vriendjes worden - ook heb ik dingen geleerd over Ravi die ik nooit zou hebben geleerd zonder Charlotte's inzichten. 

Al met al zijn we dus zeer tevreden en raden we Charlotte dan ook aan iedereen aan. 
Mirte en Emiel, Groningen
Impulscontrole agressie                       

We passen hier nog steeds je tips toe op Turbo, met vaak zichtbaar resultaat! Turbo is nog vaak wat onvoorspelbaar als mensen toch (tegen ons advies in) aanhalen als ze net binnen zijn. Ook dat gaat al veel beter hoor, maar dan wil ze nog wel eens blazen. Jouw tip om bezoek vooraf te instrueren werkt enorm goed. Turbo is zichtbaar veel meer op haar gemak en komt daardoor soms zelfs naar bezoek toe. Zolang bezoek maar niet de aandacht op haar legt gaat het tot nu toe bijna altijd goed. Maar uiteraard wel altijd op haar voorwaarden.

Lisa en Kees, Wildervank
Sproeien                                         


Onze lieve kater van 14 jaar sproeide al in huis sinds hij 1 jaar oud was. We verwachtten dan ook nog weinig te kunnen verbeteren aan zijn gedrag. Maar omdat er een kleintje op komst was zijn we toch eens gaan zoeken naar hulp en zo kwamen we bij Charlotte uit. Ze is bij ons langs geweest voor een uitgebreid consult en heeft ons geholpen tot na de geboorte van onze zoon. We hebben boven verwachting goed resultaat geboekt! Mazzel is een stuk zekerder en comfortabeler in en om huis geworden en sproeit een stuk minder. Fijn voor ons en natuurlijk ook fijn voor hem. Zonder Charlotte was dat niet gelukt. 


Eveline en Gert, Siddeburen
Spelagressie
Het gaat steeds een beetje beter , de kast eruit en een grote krabpaal erin. Molly heeft afgelopen zaterdag Joey flink te pakken gehad , alsof ze er genoeg van had , en vanaf die tijd lijkt ze zekerder en vrolijker en toegankelijker. Joey wordt liever en makker en aanhaliger , Paddy is Paddy en Ziva is Ziva, lekker makkelijk en speelt met iedereen en is aan het puberen . Heel af en toe wil Joey een poging wagen , maar het lijkt net of hij zich bedenkt. Dus we zijn wel blij met het resultaat.  De Puur Tranquil is niet meer nodig , Molly komt zekerder over naar hem maar ook naar ons , Molly vindt het buiten wel leuk aan een tuigje en is echt een verandering. Er is zoveel veranderd na jouw tips en tricks en begeleiding , Joey doet zelfs apporteren.We zijn zo blij dat geen kat weg hoeft dankzij jouw begeleiding.


Colinda, Delfzijl 

Frustratie agressie
Marie is een stuk gelukkiger sinds haar poeder en het kattenluik! Ze heeft binnenkort haar stopweek qua tranquil, maar tot heden gaat het erg goed😊 Het luik gebruikt ze elke dag en het is ook een aanwinst voor Joep! Ze springen in en uit en de rest kijkt er niet naar om.
De buren geven haar helemaal niets meer, waardoor ze mooi op gewicht is en elke keer weer thuis komt voor haar eten😊 Ze eet voornamelijk bij de extra (gemaakte) voerderplek boven.
Ze speelt weer met Daisy en met Joep, dat hadden wij tijden niet gezien. Ookal hebben Joep en Daisy en niet altijd zin in🤭
Ze mag weer opgepakt worden en vindt dit ook goed/zelf prettig. Vanmiddag lag ze op bed, toen ik haar voorbij liep en niet zag maakte ze zich zelf kenbaar met een miauw om even aangehaald te worden..
Kortom we hebben een hele andere poes in huis! Enorm bedankt Charlotte!!🐱
Wij wensen alle mensen die nog komen gaan ook zulke succes verhalen dankzij jou!🥳


Arjen en Jolanda, Roden
Angstig gedrag
We hebben meer inzicht in onze kat gekregen en hoe het komt dat Elmo doet zoals ze doet. 

Helaas hebben de mogelijke oplossingen en veranderingen niet bijgedragen aan het oplossen van het probleem. Probleemgedrag: Elmo blaast naar de andere kat en naar de eigenaren en vermijdt aanrakingen in huis.

Emma, Drachten
Interkat agressie
Wij hebben Charlotte ingeschakeld omdat 1 van onze poezen huid- en vacht klachten had. Onze andere poes claimde ons heel erg en joeg op de andere. Hierdoor ontstond stress en werd de vicieuze cirkel steeds erger. Wij zijn super blij met de expertise van Charlotte. Ze heeft ons goede tips en begeleiding gegeven waardoor de situatie is veranderd en onze poezen weer beter in één huis kunnen leven. De huid- en vacht klachten zijn ook weg! Na Charlotte haar bezoek weten we nu beter waar we op moeten letten in de leefomgeving van de katten maar ook in hun gedrag. Wij zijn super tevreden.

Stephanie, Winsum

Spelagressie
Probleem: Olaf staarde en besprong Jappie dagelijks, waarbij de plukken haar rond vlogen. Tom ook soms, maar in veel mindere mate. Behandelplan was gericht op Olaf.

Ineens enkele weken later dachten we..’s ochtends liggen er amper plukjes kattenhaar ( Tom en olaf slapen samen beneden)  en bijna geen gevechten. Olaf trekt meer naar ons voor aandacht.. en als Jappie gromt haakt hij af...ze snuffelen soms. Het gaat wel beter .. hij laat zich afleiden en haakt ook regelmatig af.. het zijn nu dagen/momenten dat hij een bui heeft  en niet meer de hele tijd. Ook wordt er gewandeld met Olaf aan een tuigje.

Jappie en Tom hebben nog wel spanning...ze gromt  al snel naar hem..hij staart veel en hoopt op ruzie. 

Richard en Manon, Veendam
Interkat agressie
Hulp geroepen omdat Panter na een incident met Beertje steeds met haar ging vechten. Ze waren beiden niet gesteriliseerd. Ze leven nu al enkele maanden gescheiden. Het gaat met hele kleine stapjes vooruit. Beertje en Panter zien elkaar achter de dichte deur ze ruiken dan. Beertje is heel erg op haar hoede, Panter is dan vrij rustig. Er zijn ook dagen er tussen  dan is ze uit haar humur, dan wil Panter ook niks. Ze is niet boos, maar dan wil ze rust. De dames zijn veel meer ontspannen dan eerst. Panter komt nu ook bij Manon zitten, dat deed ze anders nooit. Het zal wel nog even duren voordat de dames bij elkaar kunnen. Ik heb de tijd, groetjes van Richard.

Thisa, Sneek
Angstig gedrag
Dobbeltje was komen aanlopen. Ze blies, was niet aan te raken en angstig en dit werd erger nadat ze voor sterilisatie meegenomen was naar de dierenarts. 
Dobbeltje is nu continu buiten en ze is gelukkig. Ze begroet me,(mauwtje-kopje-staartje) en ze komt binnen eten en snuffelt wat door het huis, maar gaat dan snel weer naar buiten. Soms is ze even binnen, dan ligt ze in de sta-opstoel.  Ze eet niet zo veel per keer, ze heeft er nu niet altijd beschikking over, maar ze eet. Ze is natuurlijk ook veel actiever, dus ze is wel wat afgevallen. Laatst was ze weliswaar twee dagen spoorloos, ik maakte me zorgen, maar ze kwam dus terug. Ze weet dat ze mijn kat is. Op 19 juni kon ik haar voor het eerst aaien. Het is dus duidelijk dat ze een vrij buitenleven wil, en dat vind ik prima. Ze maakt ook weer gebruik van haar overdekte buitenbedje en geniet van in de zon liggen. Ik ben blij ben met de gegeven feedback en het resultaat.

Mariska en Richard, Bedum
Sproeien
Dribbel  is  van  zichzelf  een  stresskat, waardoor hij in huis ging  sproeien  op  meerdere  plekken  in  huis.  We hebben  van  alles  geprobeerd.  Toen hebben  we Charlotte ingeschakeld.  Die  heeft  ons tips  gegeven . En  sindsdien heeft hij  niet  meer  geplast  in  huis.
Bedankt  voor  je  tips.

Femmy en Tariq, Leek
Onzindelijkheid
Nadat Dexter met een zeer pootje een paar dagen binnen moest blijven kreeg hij last van blaasgruis en werd hij onzindelijk. Nadat zijn blaasgruis behandeld was, lukte het niet meer om hem binnen op de bak te krijgen. We hadden van alles geprobeerd, maar hij wou echt niet meer op de bak. Met de hulp van Charlotte lukte het al vrij snel om hem al zijn behoeftes buiten te laten doen en niet meer in de gang.  Het enige wat nog niet wou lukken was de bak gebruiken als hij niet naar buiten kan. Met  een nieuwe tactiek maakt hij inmiddels ook weer gebruik van de bak als hij binnen is. Een paar maanden geleden had ik niet verwacht dat Dexter ooit nog weer op de bak zou gaan, maar door de begeleiding van Charlotte hebben wij nu een zindelijke kat die ook nog eens een stuk relaxter is!

Kim en Pepijn, Grootegast 

Aandachtvragend gedrag
Wij hebben contact met Charlotte gezocht omdat onze kat constant ‘s nachts aan openstaande deuren aan het krabben was en wij daar helemaal gek van werden. Na het invullen van de vragenlijst en het mailcontact is ze bij ons thuis langs geweest en heeft ze naar onze verhalen geluisterd en onze thuissituatie bekeken. Het was een hele fijne ontmoeting. Ze heeft ons veel verschillende handvaten en adviezen gegeven. Ook kregen we algemene informatie over katten, waar we uiteindelijk voor onze andere kat ook veel aan hebben gehad. Dit alles heeft niet alleen geholpen met het krab probleem maar ook met de algemene rust van de katten in huis. Regelmatig heeft ze daarna nog even gevraagd hoe het ging en of we nog hulp konden gebruiken ergens bij, dit was heel fijn. Het krabben is nu volledig over en de katten hebben snachts veel meer rust. Wij kunnen haar daarom ook zeker aanraden!

Grietje en Rene, Assen 

Onzindelijkheid en sproeien
Wij hebben voor één van onze katten Charlottes hulp ingeroepen. De poes in kwestie plaste en sproeide op verschillende plaatsen in huis. Daarnaast was deze poes ook agressief naar de andere katten en soms ook naar ons.
Charlotte heeft met gedegen onderzoek en observatie een plan gemaakt waarmee wij aan de slag moesten.
Met dit plan en verdere tips en algemene informatie over kattengedrag, zagen we al snel resultaat. Haar gedrag verbeterde en het sproeien en plassen werd aanzienlijk minder. 
Inmiddels zijn al deze problemen met wel 90% afgenomen.
Wij zijn zeer blij met haar aanpak en haar kennis van zaken.

Wij kunnen Charlotte daarom ook van harte aanbevelen voor welk probleem met katten dan ook.

Sandra en Wouter, Pieterburen
Interkat agressie
Mijn twee katten (broers) konden niet meer goed met elkaar door omstandigheden.
Om hulp gevraagd bij Charlotte en stapsgewijs het plan toegepast dat zij voor ons heeft gemaakt nadat zij bij ons thuis is geweest.
Dankzij het goede advies van Charlotte komt het weer goed. Heel erg bedankt !
Lieve groet Sandra

Marjan, Ronald en Dominique, Epe
Interkat agressie
We hebben 2 poesjes ze zijn zusjes van 4 jaar oud . Ze lagen altijd lekker bij elkaar. Door een andere kat kregen ze ruzie en konden niet meer met elkaar. Maar dankzij het advies van Charlotte  kunnen ze weer met elkaar.